Friday, December 29, 2006

Selamat Hari Raya Aidil Adha dan Tahun Baru

Mak ucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha kepada semua umat Islam dan Selamat Tahun Baru kepada semua yang membaca blog mak ini.

Sunday, December 24, 2006

Membesarkan Payudara

Tidak kurang juga maknyah yang ingin melihat buah dada masing-masing menonjol agar bentuk fizikal feminim nampak lebih jelas. Saiznya sudah pasti berbeza. Untuk membolehkan buah dada itu kelihatan ada yang mengambil hormon dan tidak kurang juga yang melakukan plastik surgery. Hari ini mak baca dalam Berita Harian (online) bertajuk Cantik Palsu. Dalam rencana yang mengisahkan tentang plastic surgery itu ada juga maklumat ringkas tentang buah dada nie.
Uols boleh baca rencana sepenuhnya di sini

Di bawah merupakan maklumat tentang pembedahan buah dada yang mak petik dari rencana tersebut.

INFO: Saline Breast Implants

  • Penanaman payudara saline (saline breast implant) adalah satu-satunya jenis breast implant di Amerika Syarikat yang mendapat kelulusan Food and Drug Administration (FDA). Ia didatangkan dengan pelbagai bentuk, saiz dan tekstur, tetapi secara asasnya ia berkongsi komposisi yang sama, silikon yang mengandungi cecair campuran pepejal larut.

    Saline Breast Implants semakin popular selepas FDA mengharamkan penanaman silikon (silicone implants). Tidak seperti penananam silikon, jika penanaman saline itu pecah, tubuh dengan mudah menyerapnya.

    Silicone Breast Implants

  • Penanaman silikon menjadi kontroversi sejak bertahun-tahun lamanya. Pada 1992, FDA mengharamkan penggunaannya dalam pembedahan kosmetik berdasarkan kemungkinan komplikasi terjadi jika jel silikon bocor ke dalam bahagian lain tubuh. Sejak itu ia digantikan dengan penanaman payu dara saline sehinggalah selepas kajian dibuat, baru-baru ini, FDA menarik balik larangan penggunaan silikon dalam pembedahan kosmetik.

    Soybean Breast Implants

  • Penanaman payu dara berasaskan kacang soya tidak diluluskan FDA bagi penggunaan di Amerika walaupun ia sudah melalui pelbagai peringkat kajian. Kajian itu dikatakan bersaiz kecil dan hanya sedikit saja wanita yang menjadi responden. Bagaimanapun, ia sangat popular di Eropah dan Kanada.

    Ia dibangunkan pada 1980 sebagai cubaan saintis Amerika Syarikat untuk membangunkan teknik pembedahan kosmetik yang lebih selamat dan realistik.
  • Asian Transexual

    Sejak beberapa hari lalu mak telah melawat satu laman web yang diberikan oleh seorang rakan chatter dalam Yahoo Messenger. Chatter tersebut dari Singapura memang telah beberapa kali chat dengan mak. Chatter friend mak itu gunakan ID luvurpanty seorang lelaki berusia 30an. Dia peminat panties. Semasa chat we ols berbincang tentang maknyah and dia kata pada masa itu dia juga sedang chat dengan GFnya dari Filipina yang juga maknyah atau ladyboy. Hmmmm, ladyboy Filipina, pasti cantiq gitu. So mak tanya macam mana dia jumpa gf Pinoynya itiew. Dia pun beritahu yang dia jumpa dalam Asiants.com. Mak pun URL lamanweb itiew www.asiants.com.

    Mulanya mak keciwa juga kerana nampaknya macam kena bayar subscription. Mak bagi tahu kawan chatters mak itu dan dia kata masuk ruangan Forum. Yang itiew FREE. So mak masuklah and then mak found out that mak memang sudah register untuk jadi member kat forum itiew long time ago. So mak log in dan memang forum itu berkaitan dengan transexual dan ditumpukan kepada Ladyboys (LB) kat Thailand.

    Tak sangka mak jadi addicted dengan laman itiew. Apa tidaknya terdapat ratusan gambar LB yang cantiq-cantiq dan seksi. They ols post gambar-gambar LB dalam berbagai pos and the best thing itiew, naked showing their marvelluous dicky. Mak jealous juga tengaok dicky they ols yang lebih besar dari dicky mak. Dahlah tu, bila erect, nampak lebih hebat dari erection mak. Kalau lelaki yang selalu hina those maknyah and bapoks mengatakan dicky mereka lembik dan kecik, tengoklah LB Thailand itiew. Pasti kalau kena ciktut, senak jadinya. Ternampat bahan-bahan yang bakal dibuang melalui lubang belakang itiew. Ahakksssssss........ P.S, mak tak operate kilang kunyit tauuuuuuu........

    And then masa yang sama mak juga termelawat satu lagi Forum yang juga mak telah register untuk jadi member-SgBra Forum (blog sebelum ini). forum itiew ialah untuk lelaki yang minat dengan bra. Macammak ni lah...auwwwwwww. There uols boleh tengok gambar-gambar (rasanya gambar curi) bra-bra dan panties yang sedang ampai-ampai dekat sidaian. Macam-macam kaler, saiz dan fesyen.

    Monday, December 18, 2006

    Join SG Bra Forum

    Harini mak join satu bra forum SG Bra Forum. forum itu membincangkan tentang bra. Eh, kan mak minat bra kan? Tentulah mak suka dengan forum macam itiew. Mak pun ada buat satu posting di bawah topik crossdresser. Tak tahulah moderator forum itu akan terima atau tidak. Harap-harap terimalah. So uols yang minat nak bincang tentang bra, joinlah. bukannya kena apa-apa bayaran.

    Its My Birthday 18 Dec 2006

    Today mak dah menjadi another year older.

    Saturday, December 16, 2006

    Jessie Dari M ke F

    Uols masih ingat tak kisah seorang lelaki yang telah menukar jantinanya dan kemudian berkahwin dengan kekasihnya di sebuah gereja di Sarawak? Tentu masih ingat kan? Kini beliau sudah menjadi seorang penagawati. Mak ada juga tengok satu poster iklan produk yang diceburinya. Nampaknya beliau akan menjadi contoh seorang transgendered yang berjaya satu hari nanti.

    Tuesday, December 12, 2006

    Mak beli Handphone Baru

    I bought a new handphone on the 10th December to repalce my secondhand Sony Erriccson. Not sure, but I think its my 6th handphone. The first was a smartphone which I bought in 1995 when I first move to Kuasla Lumpur. It can be used at specified the zone system provided by Telekom Malaysia and I can just make calls only. Then I bought my first Motorola. It was a bulky handset and uses it for a few months before changing to a Nokia (don't know the model). Again after that I uses another Nokia (can't remember the model too). Only then I changed to Nokia 3310 (polularly known as tiga tiga sekupang). I think thats the most durable phone.

    When I had some problem with my 3310 and bought a seconh hand Sony Erriccson T610. Thats the first phone with MMS function. Then this is my latest buy the Motorola L6. Actually I buy this as a rememberance of my birthday on the 18th of December.

    Nafsu Mak

    Selepas balik dari Sandakan, malam itu mak rasa ghairah sekali terhadap wifey mak. Maklumlah dah lama tak bersama dengannya. Mak pun rasanya dah dua minggu tak melanchssss dan panchssss. So nafsu memang agak high juga. Lagipun sejak mak habiskan dua botol ubat tradisional untuk menguatkan "urat kasar lelaki" mak itu, mak rasa dicky mak agak aktif. Bangun pagi selalu juga dicky mak itu terpacak. So macam selalunya sambil terus baring-baring, mak belai dicky mak itu dengan mesra.

    Malam itu mak ajak wifey mak masuk tidur tetapi yang spoil program mak, anak mak yang berusia 7 tahun itu. Dia pun tidur dengan we ols juga. Dalam mak bernafsu itu, mak berharap sesangat anak we ols itu tidur. Mak tahu wifey mak pun dah teringin juga. So wifey mak tu mengalakkan anak we ols tu tidur and last dia lena juga.

    Selepas itiew, wife mak belai mak punya dicky itiew. Memang dah cukup the very hard la time itiew. Wifey mak pun hairan sebab dicky itu sooo hard. Dah lama juga tak rasa tangan wifey mak menyentuh dicky mak itiew. Masa wifey mak belai dicky mak, tangan mak pun fondle juga titty dia. Biasalah uols. Kawasan boob wanita adalah antara erogenuous zone selain around the pussy, cuping telinga, tengkok dan inside the paha. Uols kenalah baca tentang erogenuous zones wanita and lelaki. Kan ada antara uols yang melayan lelaki juga. Auwwww. And then wifey mak mula kolom dicky mak. Sedapnye. Perlahan-lahan mak rasa dicky mak tenggelam dalam molot wifey dan mak bayangkan dia deep throat mak. Mak dapat rasakan dia sedang mencuba ke arah itiew. Sambil dia kolom itiew, tangan mak pun busy juga. Mak rasa tak adil kalau dia seorang saja yang layan mak. So mak bagi isyarat untuk dia pusingkan tubuhnya and serahkan pussy dia kat mak. We ols 69lah uols. Mak pun memang minat untuk kiss that bibir kat bawah itiew. Bibir yang tek pernah pakai lipstick. Hmmmm. Pakai lipstick pun sapa nak tengok, kan? Ahakkkssssss..


    Suddenly, wifey mak turun from de bed. Dia ambil lube dari dalam laci dan sapukan pada kawasan cik pussnya. Memang mak ada simpan lube Durex itiew dalam laci sebelah katil bersama-sama dengan toys mak. Dulu mak just beli KY Jelly saja. So now dah kira upgrade sikitla. Maybe sometime mak nak beli juga yang ada flavour gitu. Mahallah sikit. So hari itu uols, mak pun tunaikan tanggungjawab mak sebagai hubby.


    Saturday, December 09, 2006

    Not updating

    Rupa-rupanya dah lama mak tak update blog mak ni. Tatau pula mengapa tiba-tiba mak macam kehilangan idea pula. Sometimes begitulah, kekeringan idea dan malas rasa nak menulis. So, buat uols yang melawat blog mak ni, minta maaflah ye.

    Nah, untuk hiburan uols. Mak download pic dari one of the profle kat dalam myspace. Mak pun tatau siapa punya profile.

    Tapi mak bukanlah nak jadi sampai macam nie. Mak just a crossdresser saja bukan nak jadi transexual atau transvestite.